Reply to comment

How the velodrome found its form

Sir Chris Hoy leads the GB Cycling Team during the official opening of the Velodrome (Photograph by David Poultney)

The Velodrome, with its striking curved shape, was the first venue to be completed in the London Olympic Park. Plus talks to structural engineers Andrew Weir and Pete Winslow from Expedition Engineering, who were part of the design team for the Velodrome, about how mathematics helped create its iconic shape.

You can also read the accompanying article.


What do you think?

This podcast is part of a project called Constructing our lives: The mathematics of engineering. We'd like to know what you think of this or any other article from the project you might have read and would be really grateful if you could take this 3-minute online survey. You'll have a chance to win an £50 Amazon book voucher!

Listen to "How the velodrome found its form"

Reply

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.